9 Apps die je nú moet hebben!

Wij selecteerden 9 interessante apps – beschikbaar in iOS én Android – die jouw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker zullen maken!

Whatsapp, Facebook, Waze, apps van je favoriete winkel, bankapps… Deze zal je ongetwijfeld op je telefoon geïnstalleerd hebben. Er zijn nog veel meer leuke en handige apps, maar het aanbod is zo groot dat je misschien geen zin hebt om daarin te gaan zoeken.

Wij selecteerden 9 interessante apps – beschikbaar in iOS én Android – die jouw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker zullen maken!

1. SchadeApp
Ben je onderweg of op reis en maak je een ongeval mee? Een heel vervelende situatie, waarin je vaak niet meteen weet wat je moet doen. Met deze app kan je een eenvoudig een schadeformulier invullen. Daar ben je dan meteen vanaf! (Vergeet zeker niet ook je verzekeraar nog te contacteren.)

2. Stay Awake
Deze app helpt je om wakker te blijven achter het stuur. “Hoe kan dat?”, horen we je denken. Merk je dat je te moe bent om nog ver te rijden, zet je je sowieso eerst aan de kant. Voor je opnieuw vertrekt, zet je de app op en die zal je tijdens het rijden vragen te reageren op bepaalde woorden. Komt er geen reactie? De app wordt luider en je knipperlicht gaat branden. Handig voor de kilometervreters onder ons!

3. AroundMe
Er zijn talloze handige reisapps. Met AroundMe kan je overal op zoek gaan naar tips op basis van je locatie. Zo heb je meteen de leukste koffiezaken of de dichtbijgelegen apotheker gevonden. Ben je dus niet zo’n planner vooraf of kijk je niet graag op een kaart, is dit de ideale app!

4. Valuta+
Reis je in een land waar een andere munteenheid gebruikt wordt? Dan wil je uiteraard niet te veel uitgeven aan je aankopen. Met deze app reken je in een handomdraai uit wat iets kost in euro. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan wanneer je je rekening checkt!

5. Packpoint
Ben je zenuwachtig voor je vertrek? Met Packpoint vergeet je niets mee te nemen en verdwijnt je inpakstress als sneeuw voor de zon. Erg handig: je kan je verblijfduur, bestemming en geplande activiteiten invoeren. Op basis daarvan schotelt de app je de ideale inpaklijst voor.

6. PicsArt
Voor fotobewerking zijn er heel wat geweldige apps beschikbaar. Er is voor ieder wat wils! PicsArt is een leuke app om een collage of wenskaart te maken met je eigen foto’s. Je bent meteen een hele tijd zoet met de vele features van deze app!

7. Any.do
Heb jij ook verschillende to do lijstjes op je gsm, op papier en dan nog eens in je hoofd? Met Any.do maak je een overzichtelijke planning van alles wat je nog moet doen. Onmisbaar voor de bezige bijen onder ons!

8. Splitwise
Ben je met een groep vrienden op weekend geweest en zijn er verschillende rekeningen gemaakt, met verschillende betalers? Voor je je wiskundig brein aanspreekt, denk dan eens aan deze app. Iedereen vult in wat zijn kosten waren en de app rekent uit wie wat nog schuldig is. Héél handig en geen discussies achteraf!

9. Doodle
“We zouden nog eens moeten afspreken!” Goede bedoelingen genoeg, maar vaak is het een huzarenstuk om iedereen bij elkaar te krijgen voor een familiefeestje of een reünie met schoolvrienden. Met Doodle kan je eenvoudig verschillende dagen/momenten voorstellen en je nodigt de aanwezigen uit. De meest gekozen datum verschijnt als iedereen zijn voorkeur ingevuld heeft!